Cerar poručio Milanoviću: Arbitraža jedino važna

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerar poručio Milanoviću: Arbitraža jedino važna

Slovenački premijer Miro Cerar je, na poziv Zorana Milanovića da se sastanu i razmotre iznošenja graničnog spora pred drugu međunarodnu pravosudnu instituciju, hrvatskom kolegi odgovorio da je Arbitražni sporazum jedina važeća osnova.

Arbitražni sporazum jeste i biće jedina važeća osnova za rešenje graničnog pitanja, odgovor je slovenačkog premijera Cerara.

Kako je saopšteno iz kabineta slovenačkog premijera, Cerar je Milanoviću odgovorio da su hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potezi vezani za arbitražu "vredni žaljenja" i da Slovenija od tog postupka neće odustati, te da očekuje da će on biti nastavljen.

"Slovenačka vlada u celosti odbija argumente na kojima Hrvatska zasniva svoje postupke. Arbitražni sporazum jeste i biće jedina važeća osnova za rešenje granica dveju država", istakao je Cerar.

Hrvatski su potezi u suprotnosti s arbitražnim sporazumom i za njih ne postoji nikakvo uporište u mdjunarodnom pravu, naveo je Cerar u odgovoru na Milanovićev poziv.

Milanović je pozvao u petak slovenačkog kolegu na sastanak na kojem bi razgovarali o iznošenju graničnog spora pred, kako je naveo, odgovarajući medjunarodni forum, nakon što je Hrvatska odlučila da izadje iz arbitražnog postupka.

Milanović je upismu Ceraru predložio da se susret održi Hrvatskoj ili u Sloveniji, imajući, kako je naveo, u vidu važnost istinskog partnerstva i savezništva dveju susednih država u Evropskoj uniji i NATO-u.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cerar Milanoviću: Arbitraža jedino važna

Izvor: Akter, 01.Avg.2015

Slovenački premijer Miro Cerar je, na poziv Zorana Milanovića da se sastanu i razmotre iznošenja graničnog spora pred drugu međunarodnu pravosudnu instituciju, hrvatskom kolegi odgovorio da je Arbitražni sporazum jedina važeća osnova..Arbitražni sporazum jeste i biće jedina važeća osnova...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.