Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna banka Meksika podigla referentnu kamatu zbog Trampa

Guverner Centralne banke Meksika Agustin Karstens izjavio je danas da je republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp opasan po Meksiko kao "uragan".

Meksička centralna banka juče je za pola procenta podigla referentnu kamatnu stopu na 4,75 odsto navodeći "nervozu zbog mogućih posledica izbora u SAD, čije bi implikacije po Meksiko mogle biti posebno značajne".

Karstens je danas za "Radio Formula" rekao da bi Trampov mandat u Beloj kući bio "uragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i posebno napet ako ispuni ono što je govorio tokom kampanje".

Tramp u kampanji kao jedno od najvećih prioriteta navodi izgradnju zida na granici SAD i Meksika, kao i preispitivanje trgovinskih sporazuma za koje tvrdi da su na štetu SAD.

Zbog mogućnosti da Tramp postane predsednik SAD, meksički pesos je izgubio na vrednosti ove godine. Od avgusta je pesos izgubio šest odsto vrednosti, što se poklopilo s periodom kada je Tramp smanjio razliku u anketama u odnosu na svoju rivalku Hilari Klinton.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.