Čad: Vojska ubila stotine pripadnika Boko Harama

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čad: Vojska ubila stotine pripadnika Boko Harama

Vojska Čada saopštila je da su njene snage u sredu ubile na stotine islamista iz grupe Boko Haram u sukobima na severu Nigerije.

Portparol vojske Čada, pukovnik Azem Bermandoa, rekao je da su njihove snage izvele operaciju čišćenja kod grada Malam Fatori, u blizini granice Nigerije i Nigera, preneo je Rojters.

Bermandoa je dodao da je u tim borbama poginulo devet a ranjeno 16 pripadnika vojske Čada, izvestio je Rojters.

Međunarodna zajednica mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojača podršku državama suočenim sa napadima ekstremističke grupe Boko Haram, navodi se u nacrtu rezolucije grupe afričkih država koji je juče predstavljen Savetu Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

U tekstu dokumenta, predstavljenom na specijalnoj sednici Saveta, međunarodna zajednica se poziva da pruži "aktivnu i višestruku podršku Kamerunu, Čadu, Nigeru i Nigeriji i drugim državama pogođenim delovanjem terorističke grupe Boko Haram".

U borbi Boko Harama, usmerenoj na stvaranje islamističke države, poginulo je najmanje 15.000 ljudi od 2009. godine, rekao je visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad al Husein.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čad: Vojska ubila stotine pripadnika Boko Harama

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2015

N'DŽAMENA - Vojska Čada saopštila je da su njene snage danas ubile na stotine islamista iz grupe Boko Haram u sukobima na severu Nigerije...Portparol vojske Čada, pukovnik Azem Bermandoa, rekao je da su njihove snage izvele operaciju čišćenja kod grada Malam Fatori, u blizini granice Nigerije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.