Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budimpešta: Pronađena zaostala bomba, 500 kuća evakuisano

U jednoj kući u severnom delu Budimpešte danas je pronađena sovjetska bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, ukupne težine 65 kilograma, saopštila je portparolka vojske koja je dodala da je u toku evakuacija te oblasti.

Avionska bomba FAB 50, koja sadži 25 kilograma eksploziva, otkrivena je tokom radova na obnovi jedne stambene kuće.

Policija je blokirala oblast u kojoj se nalazi oko 500 kuća i jedna zdravstvena institucija koje su evakuisane, dodala je ona.

Stručnjaci za deaktiviranje eksplozivnih naprava nalaze se na licu mesta, prenosi MTI.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija u Budimpešti zbog bombe teške 65 kilograma

Izvor: B92, 29.Sep.2016

Budimpešta -- U jednoj kući u severnom delu Budimpešte nađena je sovjetska bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, ukupne težine 65 kilograma, saopštila je portparolka vojske..Ona je dodala da je u toku evakuacija te oblasti...Avionska bomba FAB 50, koja sadži 25 kilograma eksploziva, otkrivena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.