Napad Izraela vodi do krvoprolića

Izvor: B92, 18.Jul.2014, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napad Izraela vodi do krvoprolića"

Tel Aviv/Kairo -- Mahmud Abas pozvao Izrael da zaustavi kopnenu operaciju u pojasu Gaze, istakavši da će izazvati više krvoprolića i iskomplikovati napore da se sukob okonča.

Palestinski predsednik je to rekao nekoliko sati nakon sto je Izrael pokrenuo kopnenu ofanzivu, čij je cilj da udari na islamistički Hamas.

Od početka kopnene ofanzive poginulo je najmanje 19 ljudi i broj poginulih od 8. jula, kada je Izrael počeo napade na Gazu iz vazduha poginulo je ukupno 260 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Palestinaca.

" Izrael mora da zaustavi (kopnenu ) operaciju u pojasu Gaze", istakao je Abas obraćajući se grupi egipatskih intelektualaca i novinara u Kairu, javila je danas egipatska novinska agencija MENA.

"Ova operacija će dovesti do više krvoprolića i iskomplikovati situaciju i napore da se zaustavi (izraelska) agresija," dodao je palestinski lider.

On se u četvrtak satsao s egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem, u jeku diplomaatskih napora da se okonča sukob izmedju Hamasa i Palestinaca, koji je ušao u 11. dan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abas pozvao Izrael da zaustavi kopnenu operaciju

Izvor: Blic, 18.Jul.2014

Palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je Izrael da zaustavi svoju kopnenu operaciju u pojasu Gaze, istakavši da će izazvati više krvoprolića i iskomplikovati napore da se sukob okonča, javila je danas egipatska novinska agencija MENA. Abas: Ova operacija će dovesti do krvoprolića..Abas je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.