Britanskom parlamentu potrebna armija mačaka protiv miševa

Izvor: Studio B, 23.Okt.2014, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanskom parlamentu potrebna armija mačaka protiv miševa

Britanskom parlamentu je preko potrebna pomoć mačaka u borbi protiv sve veće populacije miševa koja je tamo našla svoj dom.

Problem je u tome što bi to zahtevalo angažovanje čitave armije mačaka i time neizbežno izazvalo haos i narušilo dostojanstvo uvažene ustanove.  

Nedavno istraživanje je pokazalo da, s ozbirom na veličinu parlamenta, angažovanje jedne ili dve mačke ne bi imalo nikakav efekat, ali bi, s druge strane, "čopor mačaka" koje bi jurile >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << po zgradi, bilo teško obuzdati.  

"Mačiji plan" se najozbiljnije razmatra, kazao je za AFP poslanik Džon Turso, navodeći, međutim, da njegovu primenu koči niz "praktičnih i tehničkih problema".  

Njegova koleginica En Mekintoš predložila je da parlament nabavi mačke iz obližnjeg azila za napuštene životinje.  

"Populacija miševa nekontrolisano raste, naročito u delu zgrade gde se priprema hrana, što predstavlja opasnost po zdravlje", rekla je ova zagovornica ideje da se mačke pozovu kao ispomoć.  

Britanski premijer Dejvid Kameron je u svoju rezidenciju 2011. uveo mačku po imenu Lari, nakon što su dve televizijske ekipe uslikale pacova kako nesmetano šeta ispred čuvenih crnih vrata u Dauning stritu. Larijeva efikasnost je, međutim, ubrzo dovedena u pitanje. Ispostavilo se, naime, da mačor najviše vremena provodi "isprobavajući udobnost starinskog nameštaja" rezidencije.  

Mačke su prisutne u Dauning stritu još od 1920-ih godina. Neke su čak bile i odlikovane titulom vladinog "lovca na miševe" i stavljene na državni platni spisak.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanskom parlamentu potrebna armija - mačaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014

Britanskom parlamentu je preko potrebna pomoć mačaka u borbi protiv sve veće populacije miševa koja je tamo našla svoj dom...Problem je u tome što bi to zahtevalo angažovanje čitave armije mačaka i time neizbežno izazvalo haos i narušilo dostojanstvo uvažene ustanove...Nedavno istraživanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.