Britanski privrednici javno podržali politiku Dejvida Kamerona

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski privrednici javno podržali politiku Dejvida Kamerona

Oko 100 britanskih privrednika javno je danas podržalo konzervativnu vladu premijera Dejvida Kamerona, uz upozorenje da bi promena ekonomskog kursa i potencijalni dolazak laburističke vlade mogao ugroziti oporavak Velike Britanije, čija je privreda vredna 2,8 biliona dolara.

U pismu objavljenom na prvoj stranici britanskog lista "Dejli telegraf", pod naslovom "100 privrednika: Laburisti prete privredi Britanije", direktori kompanija poručuju da je smanjenje korporativnog poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je preduzela aktuelna konzervativna vlada pokazatelj da je Britanija otvorena za poslovanje.

"Verujemo da je vlada na čelu sa konzervativcima bila dobra za sektor biznisa i da je vodila politike koje su podržavale investicije i otvaranje radnih mesta"”, navodi se u otvorenom pismu preduzetnika.

"Verujemo da bi promena kursa ugrozila mnoga radna mesta i odvratila investicije. To će poslati negativnu poruku o Britaniji i dovesti u rizik oporavak", piše dalje u pismu.

Među potpisnicima su izvršni direktor naftne kompanije Britiš petroleum (BP) Bob Dadli, zatim predsednik grupacije Arkadija, matične kompanije Topšopa Filip Grin, preduzetnik Luk Džonson i odlazehi direktor osiguravajuće kuće Prudenšal, Tidjen Tijam, koji bi trebalo da postane izvršni direktor Kredi Suisa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.