Britanske hitne službe u pripravnosti tokom vikenda

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanske hitne službe u pripravnosti tokom vikenda

Britanske hitne službe su se pripremile za eventualan napad na javne objekte tokom predstojećeg vikenda, iako nemaju informacije o specifičnim pretnjama, izjavio je danas britanski ministar bezbednosti Ben Valas.

Ponedeljak je praznik u Britaniji, a tokom vikenda se održavaju i visokorizični događaji poput finala fudbalskog kupa, koji je planiran za subotu, preneo je Rojters.

Valas je izjavio novinarima da je bolnicama rečeno da se pripreme za vikend u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << generalnog podizanja nivoa bezbednosti, a ne kao odgovor na specifičnu pretnju.

"Ovo je mera predostrožnosti... Nema specifične pretnje vezane za konkretan događaj", rekao je Valas BBC.

On je, takođe, rekao da je policija uverena da će biti otkrivena mreža ljudi umešanih u napad koji je izveden u ponedeljak u Mančesteru i dodao da su vladi neophodni mehanizmi da nateraju kompanije poput Fejsbuka da brzo uklone opasan onlajn materijal.

Bomabaš samoubica izveo je u ponedeljak napad na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, u kome su poginule 22 osobe, a povređno 116 osoba.

Mančester nema mira! Nove racije, nova hapšenja, novi strah od napada!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.