Britanija: Francuska da se pobrine za decu iz kampa u Kaleu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Francuska da se pobrine za decu iz kampa u Kaleu

Britanija je pozvala danas francusku vladu da se postara za decu koja su ostala nezbrinuta u Kaleu nakon rušenja migrantskog kampa u tom lučkom gradu na severu Francuske, javlja AFP.

Istovremeno, francuski dnevnik "Figaro" navodi da stotinak dece i dalje luta po kampu zvanom "Džungla", u nadi da će moći da se registruju za odlazak u Britaniju, koja je već primila desetine maloletnika iz tog kampa.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud razgovarala je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas sa francuskim kolegom Bernarom Kaznevom "kako bi istakla potrebu da deca koja ostanu u Kaleu budu adekvatno zaštićena", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rud je obećala da će raditi sa francuskim vlastima kako bi obezbedili da sva deca koja budu mogla da dođu u Britaniju tamo budu prebačena što je pre moguće.

Francuske vlasti su juče saopštile da su okončale "čisćenje" migrantskog kampa "Džungla" u Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

Desetine migranata ostalo je danas u Džungli", među kojima ima i dece, dok bageri rasklanjaju i poslednje preostale šatore i zaklone u kampu čiji je veći deo izgoreo u požarima, navodi francuska agencija.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da je od ukupno 6.400 migranata, koliko su vlasti procenile da ih je živelo u tom kampu do ove nedelje, približno 5.600 migranata odvedeno u prijemne centre širom zemlje ili ih je primila Britanija.

Britanski mediji objavili su pre tri dana da je Britanija privremeno obustavila prihvat dece izbeglica iz migrantskog kampa u Kaleu.

Proces transfera dece izbeglica je obustavljen na zahtev francuskih vlasti, rečeno je "Ivning standardu" u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ova informacija je objavljena nakon što je u Britaniju stigla prva grupa migrantske dece bez pratnje koja nema nikakvu vezu s tom zemljom.

Ranije, ulazak je bio dozvoljen samo deci izbeglica koja imaju rođake u Britaniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija: Francuska da se pobrine za decu iz kampa u Kaleu

Izvor: Blic, 27.Okt.2016

Britanija je pozvala danas francusku vladu da se postara za decu koja su ostala nezbrinuta u Kaleu nakon rušenja migrantskog kampa u tom lučkom gradu na severu Francuske, javlja AFP...Istovremeno, francuski dnevnik "Figaro" navodi da stotinak dece i dalje luta po kampu zvanom "Džungla", u nadi da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.