Brejvikov otac: Plašim se da mi sin u zatvoru postaje sve ekstremniji

Izvor: 24sata, 18.Sep.2014, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvikov otac: Plašim se da mi sin u zatvoru postaje sve ekstremniji

Jens Brejvik, otac norveškog masovnog ubice Andersa Brejvika koji je ubio 77 osoba 2011. godine, izjavio je danas da sve ukazuje na to da fašistički i antimigrantski stavovi njegovog sina postaju mnogo ekstremniji u zatvoru.

"Uopšte nije lepo biti otac masovnog ubice", izjavio je bivši diplomata Jens Breivik (78) na konferenciji za novinare povodom objavljivanja autobiografije pod nazivom "Moja greška".

On je uveren da njegov sin postaje sve ekstremniji u zatvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << prenose mediji.

Anders Brejvik je 22. jula 2011. godine aktivirao bombu od čije je eksplozije u Oslu poginulo osam ljudi i potom se čamcem odvezao na ostrvo Utoja, gdje je vladajuća Laburistička partija imala omladinski kamp u kojem je ubio

još 69 osoba, uglavnom tinejdžera.

On je osuđen na najoštriju kaznu po norveškom zakonu od 21 godinu zatvora, koja se može produžiti ukoliko postoji rizik da će zatvorenik počiniti nove zločine.

Jens Brejvik je rekao da "gaji samo malu nadu da će njegov sin ikad iskazati kajanje".

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Otac Brejvika: Moja greška

Izvor: Akter, 18.Sep.2014

Jens Brejvik, otac norveškog masovnog ubice Andersa Brejvika koji je ubio 77 osoba 2011. godine, izjavio je danas da sve ukazuje na to da fašistički i antimigrantski stavovi njegovog sina postaju mnogo ekstremniji u zatvoru.."Uopšte nije lepo biti otac masovnog ubice", izjavio je bivši diplomata...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.