Brejvik se žalio sudu u Strazburu

Izvor: RTS, 29.Jun.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik se žalio sudu u Strazburu

Advokat masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika rekao je da je Evropskom sudu za ljudska prava podneo žalbu na presudu Vrhovnog suda Norveške da ljudska prava njegovog klijenta u zatvoru nisu prekršena.
Ojstejn Storvik, advokat Andersa Beringa Brejvika, u izjavi za AP tvrdi da je Brejvik i dalje "izolovan", da nema "kontakt s drugima" i da mu je ugroženo "mentalno zdravlje".

Početkom juna, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vrhovni sud Norveške je presudio da vlasti nisu ugrozile Brejvikova ljudska prava time što su ga izolovali u zatvoru. Dan nakon presude, Brejvik je promenio ime u Fjotolf Hansen.
Brejvik (37) je osuđen na 21 godinu zatvora za masovno ubistvo i terorizam 2011. godine.
Desničarski ekstremista ubio je 77 ljudi u najgorem zločinu u mirnodopskoj istoriji Norveške, tvrdeći da se borio protiv multikulturalizma i "muslimanske invazije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brejvik se žalio Evropskom sudu za ljudska prava u Strazbur

Izvor: Blic, 29.Jun.2017

Advokat masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika izjavio je danas da je Evropskom sudu za ljudska prava podneo žalbu na presudu Vrhovnog suda Norveške da ljudska prava njegovog klijenta u zatvoru nisu prekršena...Advokat Ojstejn Storvik u izjavi za AP tvrdi da je Brejvik i dalje "izolovan", da nema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.