Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilska policija bacala suzavac na Indijance, oni uzvratili kopljima

Vojna policija u Brazilu koristila je suzavac i gumene metke u pokušaju da razbije grupu od nekoliko hiljada indijanaca, koji su uzvratili gađajući ih kopljima.

Indijanci u tradicionalnim nošnjama okupili su se ispred zgrade Kongresa nezadovoljni zbog toga što vlada predsednika Mišela Temera smanjuje područja pod zaštitom države i dozvoljava rančerima i velikim kompanijama da im kradu zemlju.

Policija je saopštila da je dejstvovala suzavcem i gumenim mecima zbog toga što su se demonstranti suviše približili fontani. Međutim, Indijanci tvrde da to nije istina, već da je policija samo tražila izgovor da ih ukloni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO, VIDEO) FALE SAMO KAUBOJI! Policija suzavcem na Indijance, oni uzvratili KOPLJIMA!

Izvor: Kurir, 26.Apr.2017

...Indijanci u tradicionalnim nošnjama okupili su se ispred zgrade Kongresa nezadovoljni zbog toga što vlada predsednika Mišela Temera smanjuje područja pod zaštitom države i dozvoljava rančerima i velikim kompanijama da im kradu zemlju..Policija je saopštila da je dejstvovala suzavcem i gumenim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.