Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2015, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: Uhapšen mafijaški bos nakon 30 godina bjekstva

Brazilska policija saopštila je juče da je uhapšen bos italijanske mafije Paskale Skoti koji je 30 godina bio u bjekstvu i osuđen je za ubistvo više od 20 osoba osamdesetih godina 20. vijeka.

Skoti (56) je uhapšen u gradu Resife na sjeveroistoku Brazila u zajedničkoj operaciji brazilske savezne policije i Interpola.

Paskale Skoti je pred sudom u Italiji 1991. godine proglašen krivim za nelegalno posjedovanje vatrenog oružja, iznudu i više od 20 ubistava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
On je bio bos mafije Kamora u Napulju i uhapšen je tokom oružanog sukoba 1983. godine kada je više puta pogođen. Međutim, u decembru 1984. godine je uspio da pobjegne iz bolnice u kojoj je liječen nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice.

Italijanske vlasti su počele proces za ekstradiciju. Skoti ima dvoje djece u Brazilu i uhapšen je dok ih je vodio u školu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.