Borković najbrži na Hungaroringu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković najbrži na Hungaroringu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvajanjem prvog mesta u Mađarskoj započeo je sezonu u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC).

Vozač NIS Petrol Rejsing tima je u svom Seat Leonu trijumfovao u drugoj trci na stazi Hungaroring, dok je u prvoj morao da se zadovolji petim mestom zbog kazne nakon incidenta sa Fulinom i Fisterom. On je startovao sa pol pozicije nakon što je najbolji bio u kvalifikacijama.

Pančevac je posle današnjih trka sakupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupno 17 bodova i zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu, samo jednim manje od Mađara Ferenca Fica.

"U prvoj trci nije prošlo kako sam planirao, imao sam prvu startnu poziciju, ali je start bio dosta grub, pa sam izgubio dve pozicije. Zbog mog viška kilograma u odnosu na rivale video sam da su brži na pravcu, ali sam onda agresivnije napao i kad sam izbio na prvo mesto, kažnjen sam. Ne znam zbog čega jer nisam kriv ni za jedan incident", rekao je Borković nakon petog mesta u prvoj trci.

Borković je u Mađarskoj uspeo da se izdigne i pored još jednog hendikepa, budući da je u svom Seat-u teži od konkurenata za 20kg, što uopšte nije zanemarljiva razlika na kružnim stazama. Ipak, u nastavku sezone najavio je pohod na prvo mesto.

"U drugoj trci sam brzo izbio na prvo mesto i kontrolisao je. Ne mogu da ne budem srećan jer sam završio na podijumu. Ipak, mogao sam da pobedim na obe trke... Nadao sam se prvom mestu i to me malo muči. Ne mogu da kažem da sam dominantan, ali gađam prvo mesto u generalnom plasmanu. Kasnim bod posle Mađarske, ali kada znamo šta je bilo u prvoj trci, to je u redu. Biću sve bolji", zaključio je Borković.

Sezonu ETCC čini šest trkačkih vikenda, a sledeći je na programu 20. i 21. juna u Slovačkoj na stazi Slovakiaring.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.