Bombaški napadi u Kairu, ranjeno devet ljudi

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napadi u Kairu, ranjeno devet ljudi

Devet ljudi, od kojih pet policajaca povređeno je u dva bombaška napada koja su izvršena u Kairu u blizini glavne železničke stanice i jednog univerziteta, saopštila je policija.

Pet policajaca povređeno je od eksplozije u blizini kontrolnog punkta kraj Univerziteta Helvan, u južnom delu Kaira.

Odgovornost za ovaj napad preuzela je džihadistička grupa Adžnad Misr (Vojnici Egipta) koja je objavila saopštenje putem "Tvitera".

Ova organizacija, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je povezana sa Al Kaidom, tvrdi da je to bio odgovor na represiju policije protiv studenata.

Policijsko prisustvo bilo je pojačano oko egipatskih univerziteta gde su redovno demonstrirali studenti, pristalice islamskog predsednika Mohameda Morsija, koji je svrgnut s vlasti i uhapšen jula 2013. godine.

Drugi napad izvršen je na železničkoj stanici Ramzes, u centralnom delu Kaira.

Bomba je eksplodirala u momentu kada je jedan voz dolazio na stanicu. Putnici su u tom trenutku izlazili iz voza i četvoro ih je ranjeno.

U regionu Delte u provinciji Šarkija nepoznata lica su zapalila tri autobusa gradskog prevoza u kojima nije bilo putnika, navela je policija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.