Bombardujmo Mars, pa da se naseljavamo!

Izvor: Mondo, 11.Sep.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardujmo Mars, pa da se naseljavamo!

Elon Musk, američki poslovni magnat, smatra da bi na polove Marsa trebalo baciti termonuklearne bombe, kako bi se ta planeta brže prilagodila potrebama ljudi.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Musk, u čijoj nadležnosti su velike kompanije poput Tesla motors, navodi da postoje spori i brzi putevi prema potencijalnoj kolonizaciji Marsa.

Sporiji način je "plavljenje" planete stakleničkim plinovima, koji bi polako izazvali klimatske promjene i učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da atmosfera Marsa bude slična onoj na Zemlji.

Brži način je, navodi Musk, bacanje termonuklearnih bombi na polove "Crvene planete".

Odgovarajući na optužbe da je takav predlog - zločin, Musk je objasnio da bi se takva misija mogla izvesti zahvaljujući tehnologijama koje razvija unutar svoje kompanije za komercijalne svemirske letove.

Kako navodi britanski "Indipendent", Musk tvrdi da će letovi na Mars sa ljudskom posadom biti mogući za dve do tri godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Američki magnat: Baciti termonuklearne bombe na Mars

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2015

Elon Musk, američki poslovni magnat, smatra da bi na polove Marsa trebalo baciti termonuklearne bombe, kako bi se ta planeta brže prilagodila potrebama ljudi...Musk, u čijoj nadležnosti su velike kompanije poput "Tesla Motorsa", navodi da postoje spori i brzi putevi prema potencijalnoj kolonizaciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.