Bler podneo ostavku na mesto izaslanika za Bliski Istok

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler podneo ostavku na mesto izaslanika za Bliski Istok

JERUSALIM - Bivši britanski premijer Toni Bler podneo je ostavku na mesto izaslanika međunarodnog Kvarteta za Bliski istok posle gotovo osam godina provedenih na toj funkciji, rekli su danas za AP zvaničnici u Jerusalimu.Zvaničnici, koji su upoznati sa radom Kvarteta, rekli su da je Bler napisao pismo generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki Munu u kome potvrđuje svoju ostavku.Oni su insistirali na anonimnosti pre zvaničnog saopštenja, navela je američka agencija.Bler je preuzeo dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 2007. uz velika obećanja, angažovan na pomoći u razvoju palestinske ekonomije i instutucija.Imao je, međutim, poteškoća na tom mestu, a jedan od zvaničnika je rekao da je postojala "frustracija" zbog ograničenosti njegovih ovlašćenja.Pišući u februaru na svom vebsajtu nakon posete pojasu Gaze, opustošenom prošlogodišnjim 50-dnevnim ratom sa Izraelom, Bler je istakao kako je stanje u kojem se ova oblast danas nalazi "prekor za one među nama iz međunarodne zajednice koji su tokom godina dali toliko neispunjenih obećanja, za one koji su obećavali liderstvo, a nisu ga obezbedili".Britanski list "Independent" je u martu objavio da bi Bler uskoro mogao bi da bude smenjen s mesta izaslanika UN, SAD, EU i Rusije za Bliski istok, ali su SAD tada to demantovale.Kvartet je neformalna grupa, koju čine UN, SAD, EU i Rusija, oformljena u Madridu 2002. godine, između ostalog i sa ciljem podržavanja palestinske ekonomije i institucija.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bler podneo ostavku na mesto izaslanika za Bliski Istok

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015

Izaslanik četvorke bliskoistočnih mirovnih posrednika Toni Bler, dao je ostavku nakon skoro osam godina na toj funkciji, rekli su danas zvaničnici u Jerusalimu Asošijeted presu...Isti izvori, kojima je blizak rad četvorke koju čine UN, SAD, EU i Rusija, rekli su da je bivši britanski premijer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.