Bez zimske opreme ne krećite na put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zimske opreme ne krećite na put

 

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Snega do pet centimetara ima na autoputu Niš - granica sa BJR Makedonijom.

Kolovozi su vlažni i bez snega na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, petlja Beška - Novi Banovci, Dobanovci - Niš, Batrovci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Dobanovci, Beograd - Pančevo i Niš - granica sa Bugarskom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Kolubare, Novog Pazara, Užica, Požege, Ivanjice, Niša, Mačve, Kragujevca, Zaječara, Čačka i Kosova.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Kosova.

Na području Zaječara kolovozi su u nižim predelima mokri, a u višim pod snegom od jedan do tri centimetra, dok je vidljivost mestimično smanjena zbog magle, naročito u kotlinama i na prevojima do 50 metara.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a moguć je led na putnom pravcu Stopanja - Vitkovo -Brus - Brzeće.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst-Korenite - Krupanj.

Neprohodni su putni pravci Brestovac -Leskovac - Vladičin Han - Vranje - Bujanovac - državna granica sa Makedonijom i administrativna linija AP Kosovo i Metohija - Banjska.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.