Beskućnici u Sikstinskoj kapeli sa papom

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 02:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnici u Sikstinskoj kapeli sa papom

Grupi od oko 150 beskućnika ukazana je čast da privatno pogledaju Sikstinsku kapelu, što se završilo iznenadnim pojavljivanjem pape Franje.

Najposećenije turističko odredište u Vatikanu, kapela koju je oslikao Mikelanđelo, bilo je zatvoreno za redovne posetioce - turiste, da bi se beskućnicima omogućilo da je obiđu, kao i obližnji muzej i vrtove Vatikana.

U nenajavljenu posetu je zatim došao i sam sam papa, koji je pozdravio tu grupu u Sikstinskoj kapeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odvojivši vreme da se pozdravi svakim od njih, prenela je agencija AFP

"Ovo je dom svih, ovo je i vaš dom. Vrata su uvek otvorena svima. Molite se za mene, trebaju mi molitve ljudi poput vas", rekao je papa Franja.

On je zamolio da se ne čine nikakve fotografije tog susureta - što je najnovija u nizu simboličnih inicijativa pape Franje koji je nevolje beskućnika i drugih marginalizovanih grupa postavio kao jednu od glavnih tema svog pontifikata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.