Belgijski ministri ponudili ostavke zbog napada

Izvor: Mondo, 24.Mar.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijski ministri ponudili ostavke zbog napada

Belgijski ministri unutrašnjih poslova i pravde ponudili su danas ostavke zbog napada koji su izvedeni u Briselu, ali ih je premijer Šarl Mišel odbacio, javili su danas belgijski mediji.

Foto: AP Photo/Michel Euler

Ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon i ministar pravde Koen Gens za sada nisu dostupni za komentar, preneo je Rojters.

Belgijske vlasti su u neugodnoj situaciji nakon što je Turska juče saopštila da je Ankara prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proterala nazad u Evropu Ibrahima el Bakrauija, jednog od bombaša-samoubica koji su u utorak izveli napade u belgijskoj prestonici, i da je tada upozorila Belgiju da je on ekstremista, navodi britanska agencija.

"Belgija je ignorisala naše upozorenje da je ta osoba strani borac", rekao je juče turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

U terorističkim napadima na aerodrom i stanicu metroa u Briselu u utorak je ubijena 31 osoba, dok ih je 270 ranjeno, a odgovornost je preuzela takozvana Islamska država.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri ponudili ostavke, premijer odbio

Izvor: B92, 24.Mar.2016

Brisel -- Belgijski ministri unutrašnjih poslova i pravde ponudili su ostavke zbog napada koji su izvedeni u Briselu, ali ih je premijer Šarl Mišel odbacio...Ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon i ministar pravde Koen Gens za sada nisu dostupni za komentar, preneo je Rojters...Belgijske vlasti...

Nastavak na B92...

Dva belgijska ministra ponudila ostavke, premijer odbio

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2016

Belgijski ministri unutrašnjih poslova i pravde ponudili su danas ostavke zbog napada koji su izvedeni u Briselu, ali ih je premijer Šarl Mišel odbacio, javili su danas belgijski mediji...Ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon i ministar pravde Koen Gens za sada nisu dostupni za komentar, preneo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.