Bela kuća razmatra izlazak SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća razmatra izlazak SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa

Administracija Bele kuće proučava predlog koji je stigao iz Kongresa o izlasku SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa, piše Politiko.

„Bilo bi neodgovorno da nastavimo da poštujemo dogovor, kada je jedini učesnik, pored nas, davno prestao da ga poštuje“, izjavio je član Doma predstavnika i šef ključnog Komiteta za nuklearno naoružanje Majk Rodžers.

Kako podseća izdanje, u februaru 2017. godine Tom Koton je već tražio usvajanje ovakvog zakona kojim se predlaže da se objavi da je Rusija „prekršila“ dogovor, što je bio prvi korak za izlazak iz njega.

Navedeno je da mnogi članovi američke administracije upozoravaju na izlazak iz dogovora, plaše se mogućih posledica, između ostalog da li će to dovesti do nove trke u naoružanju. Tako u izveštaju Pentagona, na koji se poziva list, govori se da jednostrano izlaženje iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa nije u interesu SAD.

Ranije je MSP Rusije izrazio zabrinutost tendencijom SAD da krivicu za prekid dijaloga o raketama prebaci na Moskvu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija nije pristalica trke naoružanja, ali SAD bi to mogle podstaći

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2017

Rusija nije pristalica trke naoružanja, ali potencijalni izlazak SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa mogao bi to da podstakne, izjavio je zamenik šefa Komiteta za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.. . Kako je rekao, Rusija neće skrštenih ruku da gleda na to...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.