Bela kuća: Odlazak Davutoglua neće uticati na odnose sa SAD

Izvor: Blic, 06.Maj.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Odlazak Davutoglua neće uticati na odnose sa SAD

Bela kuća je danas pozdravila turskog premijera Ahmeta Davutoglua kao "dobrog partnera SAD" i dodala da ne očekuje da će njegovo napuštanje funkcije uticati na američko-turske odnose u vezi sa Islamskom državom.

- Ne očekujem da će ovo imati bilo kakvog uticaja na mogućnost SAD i Turske da sarađuju u nastavku strategije da se porazi i uništi Islamska država - rekao je portparol Bele kuće, prenosi Rojters.

Ahmet Davutoglu podneo je danas ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na funkciju predsednika vladajuće Partije pravde i razvoja, što podrazumeva da više neće biti ni premijer, a njegova odluka stupiće na snagu nakon vanrednog kongresa te partije zakazanog za 22. maj.

Pročitajte još:

Davutoglu je, naime, saopštio da neće tražiti novi mandat predsednika Partije pravde i razvoja, što znači da više neće biti ni premijer, navodi AFP.

- Održaćemo kongres 22. maja - rekao je Davutoglu novinarima u Ankari, dodavši da misli da neće biti kandidat u "sadašnjim okolnostima".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.