Bela kuća: Ne menjamo stav o Nusra frontu

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Ne menjamo stav o Nusra frontu

Bela kuća je saopštila da nije promenila stav o sirijskoj islamističkoj grupi Front Al Nusra, uprkos vestima da ta grupa raskida veze sa Al Kaidom.

- I dalje raste zabrinutost zbog sve većih sposobnosti Nusra Fronta za izvođenje spoljnih operacija koje bi mogle da ugroze i SAD i Evropu - rekao je portparol Bele kuće Džos Ernest na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Al Kaida je dala dozvolu Nusra frontu, svom sirijskom ogranku, da se organizaciono odvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukoliko mu je to potrebno da bi sačuvao jedinstvo i nastavio borbu u Siriji, pokazuje objavljeni video snimak.

Pročitajte još:

Na snimku se čuje lider Al Kaide Ajman al Zavahri kako kaže pripadnicima Fronta Al Nusra da mogu "bez oklevanja da žrtvuju organizacione i partijske veze (sa Al Kaidom)" ukoliko se one kose sa njihovim radom kao jedinstvene organizacije, prenela je britanska agencija.

- Bratstvo islama među nama je jače nego bilo koja organizaciona pripadnost, vaše jedinstvo je nama važnije od bilo kakvih organizacionih veza - rekao je Zavahri na snimku.

Front Al Nusra je proglašen za terorističku organizciju u SAD, ali se često bori protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada zajedno sa grupama koje Vašington i arapske zemlje podržavaju, navodi Rojters.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.