Bejner: Ted Kruz je otelotvorenje đavola

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bejner: Ted Kruz je otelotvorenje đavola

Bivši predsednik Predstavničkog doma Kongresa SAD, republikanac Džon Bejner oštro je kritikovao kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Teda Kruza, za kojeg je rekao da je "otelotvorenje Lucifera".

"Slažem se sa skoro svima, ali nikada u životu nisam radio s bednijim kučkinim sinom", rekao je Bejner studentima na Univerzitetu Stanford.

Bejner je rekao da je s favoritom za republikansku nominaciju Donaldom Trampom igrao golf ranije i da su "SMS drugari", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je Stanford dejli.

On je dodao da će na predsedničkim izborima glasati za Trampa ako dobije predsedničku nominaciju, ali ne i za Kruza.

Bejner je jesenas podneo ostavku pod pritiskom konzervativnog krila republikanaca koji su Kruzovi saveznici.

U SAD je poznato da Bejner prezire Kruza zbog njegove uloge u manevru u Kongresu zbog kojeg je vlada SAD ostala bez sredstava 2013. godine, protiv čega su bili i mnogi republikanci.

Na pitanje novinara da komentariše Bejnerovu izjavu, Kruz je odgovorio: "On je dozvolio da progovori Tramp iz njega."

- Kad me Džon Bejner nazove Luciferom, on to nije rekao meni, nego vama - porucio je Kruz svojim pristalicama.

Za trećeg kandidata u trci Džona Kejsika, Bejner je rekao da mu je prijatelj, ali nije izrazio podršku njegovoj kandidaturi.

- Za Kejsika moram više da se trudim nego za sve ostale moje prijatelje, ali on je ipak moj prijatelj i volim ga - rekao je Bejner.

Pročitajte još:

Bejner je rekao da veruje da će Hilari Klinton dobiti demokratsku nominaciju. Povodom njenog rivala Bernija Sandersa, Bejner je rekao da se ne slače s njim po mnogim pitanjima, ali da je jedan od najiskrenijih političara.

Bivši predsednik Predstavničkog doma u početku govora imitirao je Hilari Klinton rekavši: "Oh, ja sm žensko, glasajte za mene". To je, međutim, naišlo na negativnu reakciju publike i Bejner je kasnije rekao da zna Klinton 25 godina i da smatra da je veoma uspešna i pametna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.