Ban pozdravio Obamin klimatski plan

Izvor: VOA, 04.Avg.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban pozdravio Obamin klimatski plan

Na sastanku u Beloj kući, predsednik Obama i generalni sekretar Svetske organizacije Ban Ki-Mun razgovarali su o borbi protiv klimatskih promena, a Ban je pohvalio Obamino liderstvo na tom planu.

Generalni sekrtear Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun pohvalio je američkog predsednika Barak Obamu zbog kako je rekao "vizionarskog i odvažnog liderstva" koje je pokazao objavljujući plan da značajno smanji emisiju štetnih gasova, koje proizvode američke termoelektrane.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << susreta sa predsednikom Obamom u Beloj kući, prvi čovek svetske organizacije rekao da kada je reč o klimatskim promenama "želi da pohvali veliku posvećenost koju je predsednik Obama pokazao od kada je preuzeo položaj, sve do danas".

Obama je istakao da je pretnja po životnu sredinu, koju predstavljaju klimatske promene "verovatno najkritičnije pitanje" s kojim se svet suočava, naglašavajući da konferencija o globalnim standardima zaštite životne sredine u Parizu u decembru "mora da bude uspešna".

Dvojica lidera takoe su razgovarala o ostalim krizama širom sveta, kao što su Sirija, Jemen, Libija i Južni Sudan, a Ban je rekao da se on i predsednik Obama potpuno slažu povodom velikog broja pitanja, između ostalog i o tome da u Jemenu jedino rešenje može da bude "političko", a ne "vojno".

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.