Ban Ki-mun imenovao novog izaslanika za Jemen

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki-mun imenovao novog izaslanika za Jemen

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun imenovao je novog specijalnog izaslanika u Jemenu, Ismaila Ulda Čeika Ahmeda iz Mauritanije, saopšteno je iz UN.

Ahmed je do sada bio šef misije UN zadužene za ebolu, a na mestu specijalnog izaslanika za Jemen zameniće Džamala Benomara, koji je podneo ostavku.

Benomar je bio na meti oštre kritike Saudijske Arabije i drugih zalivskih zemalja koje ga optužuju da su njegovi nedavni posrednički napori da dođe do mirovnog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između zaraćenih strana imali malo uspeha.

On je 2011. dobio zadatak da upravlja mirnom trazicijom Jemena posle Arapskog proleća.

Više od 1.000 ljudi ubijeno je poslednjih nedelja, od kako su šiitski pobunjenici Huti osvojili velike delove zemlje, a međunarodna koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom počela bombardovanje Jemena, iz kojeg je pobegao i predsednik Abed Rabo Mansur Hadi.

Istovremeno, neimenovani bezbednosni zvaničnici i očevici naveli su da je južni lučki grad Aden juče bio na meti nekoliko vazdušnih udara međunarodne koalicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.