Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun poziva na primirje tokom OI

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozvao je danas zaraćene strane širom sveta da polože oružje tokom predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.

"Sve zaraćene strane u svetu pozivam da tokom predstojećih Olimpijskih igara uvedu primirje i polože oružje", rekao je generalni sekretar UN.

On je u video snimku objavljenom na tviteru naveo da Međunarodni olimpijski komitet i UN blisko sarađuju na "globalnom miru i harmoniji".

"Čestitam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svim sportistima i svim navijačima koji će u nedeljama koje dolaze ispuniti sportske dvorane u Riju. Olimpijske i Paralimpijske igre slave ono najbolje od čovečanstva", rekao je Ban Ki Mun.

Generalna skupština UN od 1993. godine usvoja rezolucije u kojoj se poziva na olimpijsko primirje. Međutim, kako piše agencija AP, sukobi u svetu su se nastavljali bez obzira na to da li su u toku Olimpijske igre ili ne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.