Ban Ki Mun: Islamska država se širi kao rak svuda u svetu

Izvor: Blic, 09.Apr.2016, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun: Islamska država se širi kao rak svuda u svetu

Džihadistička grupa Islamska država i drugi ekstremisti "šire se kao rak" svuda u svetu, upozorio je danas generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozivajući SAD da spreče ili dodatno sarađuju u borbi protiv "pošasti terorizma".

"Islamska država i sve ostale ekstremističke grupe se sada šire kao rak svuda po svetu", izjavio je Ban u Ženevi povodom medjunarodne konferencije o sprečavanju nasilnog ekstremizma.

Prema njegovim rečima, prevencija treba da bude u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planu.

"Postoje dokazi da vojni bezbednosni odgovor nije dovoljan u borbi protiv te pošasti", rekao je Ban.

Šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter izjavio je da se sprečavanje nasilnog ekstremizma sastoji od "promocije vladavine prava, poštovanja ljudskih prava" a u situaciji oružanog konflikta od promocije međunarodnog humanitarnog prava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.