Bajer: Možemo da ispunimo zahteve Monsanta

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajer: Možemo da ispunimo zahteve Monsanta

Iz kompanije Bajer, čija ponuda da preuzmu američku agro kompaniju Monsanto je odbijena, navode da mogu da izađe u susret njihovim zahtevima.

Naime, Monsanto, kome je od strane Bajera ponuđeno preuzimanje vredno 62 milijarde dolara odbio je ovu ponudu, navodeći da smatraju Bajer "finansijski neadekvatnima".

Iz nemačkog farmaceutskog giganta su, međutim, u utorak došle informacije da se raduju daljim pregovorima sa Monsantom,prenosi Bloomberg.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Monsanta je poručeno da su spremni da učestvuju u daljim pregovorima o spajanju dve kompanije, preneo je AFP.

Podsetimo, kako je juče saopšteno, odbor "Monsanta", kako tvrdi ta kompanija, "jednoglasno gleda na predlog Bajera kao nepotpun i finansijski neadekvatan".

Odbor je, međutim, "otvoren za nastavak konstruktivnih razgovora kako bi se procenilo da li transakcija, koja je u najboljem interesu akcionara 'Monsanta', može biti postignuta", navela je kompanija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.