Bagdad, u eksploziji automobila-bombe 13 mrtvih

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagdad, u eksploziji automobila-bombe 13 mrtvih

U eksploziji automobila-bombe u Bagdadu poginulo je 13, a povređeno 28 šiitskih hodočasnika koji su se okupili u svetilištu imama Muse el Kadima.
Niko još nije preuzeo odgovornost za taj napad, koji podseća na dosadašnje napade Islamske države.
Za sledbenike te ekstremističke organizacije, šiiti su otpadnici od vere i militanti ID često na meti imaju javne prostore u većinski šiitskim gradovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili gradskim četvrtima.
Desetine hiljada šiita se ove nedelje okuplja u Bagdadu kako bi posetili mesto gde je sahranjen imam Musa el Kadim.
Bezbednosne snage su blokirale prilazne puteve oko Bagdada kako bi sprečili eventualne napade.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Bagdadu ubjeno 13 šiitskih hodočasnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2016

U eksploziji automobila bombe u Bagdadu poginulo je najmanje 13 šiitskih hodočasnika koji su obilježavali godišnjicu smrti važnog imama, saopštili su u ponedjeljak 2.maja, irački zvaničnici...Parkirani automobil bomba eksplodirao je ubrzo nakon podneva u jugozapadnom dijelu Bagdada, a u napadu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.