BRAVO Hrvatski ministar finansija ukida 367 dodataka na plate državnih službenika

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO Hrvatski ministar finansija ukida 367 dodataka na plate državnih službenika

Hrvatsko Ministarstvo finansija, s ministrom Borisom Lalovcem na čelu, razmatra ukidanje više od 360 raznoraznih dodataka na plate državnih službenika, zbog kojih se ukupna masa osnovnih plata koje isplaćuje država uvećava za oko 15 odsto, piše Vecernji list.

To je problem koji je pokušalo da reši više hrvatskih vlada, ali su zbog složenosti problema, inercije ili snažnih otpora, odustajale od realizacije.

Pre godinu i po dana postojala su 284 različita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatka na platu, ne računajući vojsku i policiju, a sada se, kako navodi list, došlo do brojke od 367 dodataka na platu.

Pri tome su česte situacije da se dodaci na platu dobijaju čak i za administrativne poslove.

Nema sumnje da u Ministarstvu finansija iznova postoji volja da se obračunaju s neujednačenom i, samim tim, nepravednom praksom obračuna dodataka na plate, navodi Večernji i dodaje da će se uz to u svim resorima i službama prebrojavati svaki višak zaposlenih.

Novi analitički alati i sistem centralnog obračuna plata koji su zaživeli u Ministarstvu finansija omogućiće Ministarstvu jaču argumentaciju, ali ipak je nejasno koliko ima manevarskog prostora u pravnom smislu, zaključuje list.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hrvatski ministar finansija ukida 367 dodataka na plate državnih službenika

Izvor: 24sata, 27.Avg.2014

Hrvatsko Ministarstvo finansija, s ministrom Borisom Lalovcem na čelu, razmatra ukidanje više od 360 raznoraznih dodataka na plate državnih službenika, zbog kojih se ukupna masa osnovnih plata koje isplaćuje država uvećava za oko 15 odsto, piše Večernji list...To je problem koji je pokušalo...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.