BORBA ZA ŽIVOT: Sin gradonačelnika Sarajeva helikopterom evakuisan za Ljubljanu

Izvor: Kurir, 02.Mar.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORBA ZA ŽIVOT: Sin gradonačelnika Sarajeva helikopterom evakuisan za Ljubljanu

Julijanu Komšiću život visi o koncu, a sarajevski lekari ne mogu da mu postave dijagnozu

SARAJEVO - Helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju OS BiH sinoć je, na zahtev menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izvršio hitni transport životno ugroženog pacijenta, Julijana Komšića, iz Sarajeva u Klinički centar Ljubljana u Republici Sloveniji.

Julijan je stariji sin gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića i ležao je na Infektivnoj klinici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << KCUS, a onda i na druge dve klinike, ali mu nisu mogli da mu postave dijagnozu. Zato je hitno prebačen u Ljubljanu, piše Patria. S njim je otputovao i otac.

Hitna medicinska evakuacija izvršena je u skladu sa propisanim skraćenim procedurama za navedene slučajeve uz prethodno dobijanje potrebne saglasnosti za let helikoptera OS BiH van granica BiH, koja je obezbeđena u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova BiH.

Oružane snage BiH su navedeni zadatak pravovremeno i uspešno izvršile, a letelica se vratila u matičnu jedinicu istog dana u 22 sata.

(Fokus.ba)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.