BLAGO NJIMA: Evropski milijarderi najbogatiji, azijski najmlađi

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLAGO NJIMA: Evropski milijarderi najbogatiji, azijski najmlađi

Prosečna imovina američkih milijardera iznosi 4,5 milijardi dolara, a onih iz Azije 3,2 milijarde, a evropskih čak 5,7 milijardi

BERN - Evropski milijarderi u proseku poseduju bogatstvo vredno 5,7 milijardi dolara i imućniji su od najbogatijih građana Amerike i Azije, otkriva istraživanje švajcarske banke UBS.

Prosečna imovina američkih milijardera iznosi 4,5 milijardi dolara, a onih iz Azije 3,2 milijarde, naveli su predstavnici ove banke na današnjoj pres >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << konferenciji u Cirihu, a prenosi švajcarski list 24 sata.

Bogatstvo evropskih milijardera uglavnom potiče od aktivnosti u industrijskom sektoru, kod 50 odsto njih, dok je ta stopa kod azijskih bogataša niža i iznosi 20 odsto.

Što se tiče SAD, veliki broj njihovih milijardera (30 odsto) bogatstvo je stekao baveći se poslovima u finansijskoj branši.

Istraživanje takođe otkriva da su milijarderi iz Azije najmlađi, pa je prosečna starost tamošnjih bogataša 57 godina, i u proseku su 10 godina mlađi od evropskih i američkih ultrabogatih ljudi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Evropski milijarderi najbogatiji

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2015

BRISEL, Evropski milijaderi imaju najviše novca, u prosjeku 5,7 milijardi dolara, dok su azijski milijarderi najmlađi – pokazuje istraživanje švajcarske banke „UBS“. Imovina američkih milijardera iznosi, u prosjeku, 4,5 milijardi dolara, a tajkuni u Aziji imaju prosječno 3,2 milijarde. Bogatstvo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.