BAHATO Toni Bler tražio 450.000 evra za govor na Svetskom forumu o gladi

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAHATO Toni Bler tražio 450.000 evra za govor na Svetskom forumu o gladi

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler odbio je da govori na Svetskom forumu o gladi koji je održan prošlog vikenda u Stoklolmu, jer organizatori nisu hteli da mu isplate basnoslovan honorar od oko 450.000 evra, koliko je tražio za dvadesetominutni govor.

Organizatori Foruma jednostavno nisu mogli finansijski da izađu u susret ovakvom zahtevu Tonija Blera, te je on obrisan sa liste govornika.

Prehrambena kompanija "Eat", koja je sponzorisala Svetski forum o gladi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučila je da ne plati basnoslovan novac bivšem britanskom premijeru, nazvavši ga "zvezdom padalicom, čija je slava na zalasku."

Bler nije zvanično potvrdio ove tvrdnje, već naveo da se sa skupa povukao zbog "prethodno ugovorenih obaveza."

Potvrđeno ili ne, traženje ovakve cifre za pojavljivanje na jednom skupu koji za cilj ima rešavanje problema gladi u svetu je zaista van svakog zdravog razuma.

Navodno, novac bi bio uplaćen fondaciji "Čeri Bler." To bi značilo da bi Toni Bler, za svaku sekundu govora na Forumu bio plaćen neverovatnih 380 evra.

Britanski mediji, pre svega "Independent", su nekoliko puta optuživali Blera za sticanje enormnog bogatstva za vreme svog političkog mandata, i tvrdili da bivši premijer na svom bankovnom kontu poseduje oko 140 miliona funti.

Naravno, Bler je to nekoliko puta demantovao, i insistirao na tvrdnji da ta suma iznosi oko 25 miliona.

Dok ga mediji u rodnoj zemlji kritikuju, Bler se gubi vreme već nastavlja da uvećava svoje bogatstvo, baveći se konsultantskim poslovima. Nezvanično se tvrdi da je od kolumbijske i kazahtanske vlade za svoje konsultantske usluge dobio milionske cifre.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bler tražio 450.000 evra za govor o gladnima

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler odbio je da govori na Svetskom forumu o gladi koji je održan prošlog vikenda u Stoklolmu, jer organizatori nisu hteli da mu isplate basnoslovan honorar od oko 450.000 evra, koliko je tražio za govor od 20 minuta, odnosno 380 evra po sekundi govora...Organizatori...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.