Avganistan: Potraga za tridesetak nestalih osoba

Izvor: Blic, 24.Jul.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Potraga za tridesetak nestalih osoba

Avganistanska policija pokrenula je juče potragu za tridesetak meštana sela koji se vode kao nestali dva dana nakon masovne otmice u provinciji Kandahar na jugu te zemlje za koju su okrivljeni talibani.

Sedamdeset osoba oteto je krajem sedmice iz sela nedaleko od glavnog puta na jugu Avganistana, a sedmoro je juče pronađeno mrtvo kod auto-puta od grada Kandahara ka Tarinkotu u provinciji Uruzgan.

Portparol policije u Kandaharu Zija Durani izjavio je da je tridesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osoba oslobođeno, a da se još toliko vidi kao nestalo.

Nije poznato zašto su seljani oteti.

Međutim, pojedini zvaničnici sugerišu da su ih talibani oteli ili ubili zbog sumnje da sarađuju sa vlastima koje podržava Zapad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.