Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski ministar odbrane: Moramo se pripremiti za terorizam

BEČ, 29. jula (Tanjug) - Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil poručuje da je neophodno se pripremiti za terorizam, koji je stigao u Evropu, a Austrija, iako ne postoji akutna pretnja, jeste deo starog kontinenta.

"Ne treba da usledi nešto pa da naknadno kažemo da nismo bili na to pripremljeni", objasnio je on u izjavi bečkom dnevniku "Kronen cajtung".

Doskocil je ukazao da saradjuje sa ministrom unutrašnjih poslova Volfgangom Sobotkom, i da se radi pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svega o usaglašavanju nadležnosti policije i vojske.

Jedna mešovita komisija eksperata dva ministarstva trenutno radi na detaljnom pravilniku o raspodeli nadležnosti.

Eksperti iz oblasti bezbednosti ukazuju da bi bilo moguće da se sprovede pooštravanje zakona za borbu protiv terorizma.

Tako eksperti smatraju da je neophodno, zbog rastuće pretnje, neophodno razmisliti o odbrambenoj strategiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BOLJE SPREČITI Doskocil: Moramo da se pripremimo za terorističke napade!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2016, 07:01

..."Ne treba čekati da se nešto dogodi pa da onda kažemo da nismo bili na to pripremljeni", objasnio je on u izjavi bečkom dnevniku "Kronen cajtung"..Doskocil je ukazao da sarađuje sa ministrom unutrašnjih poslova Volfgangom Sobotkom, i da se radi pre svega o usaglašavanju nadležnosti policije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.