Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski ministar: Moramo se skoncentrisati na Balkan

Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil zalaže se za dosledno sprovođenje graničnih kontrola u Austriji, ali i susednim zemljama, u cilju savladavanja izbegličke krize.

"Na evropsko rešenje više ne možemo čekati", poručuje on i predlaže upućivanje austrijskih vojnika na granicu Makedonije i Grčke.

"Ne smemo još jednom napraviti grešku, a to je da sa našim merama čekamo tako dugo kao u prošlosti", istakao je on u izjavi austrijskom radiju "Oe1". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema njegovim rečima, granične kontrole treba da budu uvedene što pre u Austriji, ali i susednim zemljama, jer kratkočno i srednjoročno neće biti drugačije moguće.

"Moramo sada delovati, jer ne možemo više čekati na evropsko rešenje. Neophodno je da se skoncetrišemo na Balkan", naglasio je Doskocil.

On je podvukao da je važno da se Makedoniji i Srbiji pruži podrška u sprovođenju granične kontrole, a pod tim podrazumeva, kako je istakao, "zatvaranje granica".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.