Austrija: Vozovi stali zbog računarskog kvara

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Vozovi stali zbog računarskog kvara

Austrijska železnica (OeBB) bila je jutros pogođena problemom u saobraćaju na teritoriji Beča i Donje Austrije. Između 50 i 60 vozova je stalo zbog ispadanja servera u centrali u Beču, saopštio je portparol OeBB Rene Cumtobel. U međuvremenu, kako je dodao, sve ponovo funkcioniše, ali je problem izazvao kašnjenja. Nešto posle četiri sata ujutro je došlo do kvara na serveru u centrali u Beču, odakle se upravlja trasama u Beču od Floridosdorfa do Majdlinga, ali i delovima južne i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << istočne trase, kao i jednim delom zapadne trase. "Nakon dva sata je kvar ispravljen i server ponovo počeo da radi", kazao je Cumtobel. Uzrok iskakanja servera za sada nije jasan, dodao je on. Zbog kvara, kako navodi, došlo je do kašnjenja brojnih vozova i OeBB za sada ne može reći kada će se vratiti na normalan red vožnje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vozovi stali zbog računarske greške

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2015, 09:53

Austrijska železnica (OeBB) bila je u nedelju ujutro pogođena problemom u saobraćaju na teritoriji Beča i Donje Austrije...Između 50 i 60 vozova je stalo zbog ispadanja servera u centrali u Beču, saopštio je portparol OeBB Rene Cumtobel...U međuvremenu, kako je dodao, sve ponovo funkcioniše,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.