Austrija: Uhapšen čovek koji je pretio ubijanjem izbeglica

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Uhapšen čovek koji je pretio ubijanjem izbeglica

Austrijska policija uhapsila je muškaraca koji je pretio da će ubijati izbeglice koje traže azil u Austriji, pozivajući se na neonacističku ideologiju.

Muškarac od 20 godina, čije ime nije saopšteno, u nekoliko navrata je prijateljima govorio da će sa oružjem otići u prihvatni centar za izbeglice da bi ubijao ljude koji traže azil.

Policija je u njegovom domu u Lincu pronašla oružje kao i ekstremno desničarski i neonacistički propagandni materijal. Kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Austriju je prošle godine prošlo nekoliko stotina hiljada izbeglica. Ta zemlja je primila oko 90.000 migranata što predstavlja jedan odsto ukupnog austrijskog stanovništva.

Priliv izbeglica doveo je do rastuće popularnosti ekstremno desničarske stranke FPO koja tvrdi da odbacuje svaki vid nasilja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.