Austrija: Osuđen maloletni džihadista (14)

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015, 04:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Osuđen maloletni džihadista (14)

Pokrajinski sud u Sankt Peltenu osudio je juče jednog 14-godišnjaka na zatvorsku kaznu zbog "zločinačkog terorističkog udruživanja i navođenja na sprovođenje terorističkog krivičnog dela".

Đak iz Sankt Peltena, koji će za par dana napuniti 15 godina, prema njegovom advokatu Rudolfu Majeru, priznao je krivicu. Sudija mu je izrekao kaznu od dve godine zatvora, od kojih je osam meseci obavezno.

Sudija Markus Grinberger je rekao da je sud bio pred dilemom koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kaznu da izrekne za nameru 14-godišnjaka da u vazduh digne bečku železničku stanicu "Vestbanhof", za šta je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Mladić (turskog porekla) uputio se prošle jeseni u Beč s namerom da digne u vazduh pomenutu stanicu. Bombu je napravio po uputstvima sa interneta, ali nije uspeo da sprovede atentat u delo jer je njegov nestanak prijavila porodica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.