Arapske zemlje predale listu zahteva Kataru

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapske zemlje predale listu zahteva Kataru

Četiri arapske države koje bojkotuju Katar zbog njegove navodne podrške terorizmu poslali su Dohi spisak s 13 zahteva, među kojima je zatvaranje televizije Al Džazire i redukovanje odnosa s Iranom, rekao je zvaničnik jedne od tih zemalja.

Popis zahteva za okončanje velike krize u Persijskom zalivu, koji su sastavili Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein, takođe uključuje zatvaranje turske vojne baze u Kataru, rekao je taj zvaničnik za Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Katar takođe mora da objavi da prekida veze s terorističkim, ideološkim i sektaškim organizacijama, među kojima su Muslimansko bratstvo, Islamska država, al Kaida i Hezbolah.

Četiri države dale su Dohi rok od 10 dana da ispuni zahteve, a spisak je Kataru predao Kuvajt, koji posreduje u sporu, rekao je neimenovani zvaničnik.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli su veze s Dohom 5. juna, optužujući Katar da podržava islamističke militante i Iran.

Oni su zabranili Kataru ulazak u njihov vazdušni prostor i nametnuli trgovinske restrikcije i ograničenja kretanja osoba, a Saudijska Arabija je zatvorila svoju kopnenu granicu s Katarom.

Doha odlučno odbacuje optužbe svojih suseda.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arapske države poslale Kataru 13 zahtjeva za okončanje krize

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jun.2017

DUBAI - Četiri arapske države koje bojkotiraju Katar zbog njegove navodne potpore terorizmu poslali su Dohi popis s 13 zahtjeva, među kojima je zatvaranje televizije Al Jazeere i reduciranje odnosa s Iranom, rekao je dužnosnik jedne od tih zemalja...Popis zahtjeva za okončanje velike krize u Perzijskom...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.