Arapska koalicija bombama razorila aerodrom

Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapska koalicija bombama razorila aerodrom

Avioni arapske koalicije su protekle noći onesposobili pistu međunarodnog aerodroma u Sani i bombardovali sedište pobunjenika u bazi Al-Subaha na zapadu prestonice Jemena.

U napadima je ubijeno 15 vojnika pobunjeničke Republikanske garde, saopštio je vojni zvaničnik.

U četvrtoj noćnoj vazdušnoj operaciji protiv šiitskih pobunjenika i trupa lojalnih bivšem jemenskom predsedniku Ali Abdulaha Salehu, paralisan je prestonički aerodrom koji je bio pod kontrolom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pobunjenih Huta, prenela je agencija AFP.

- Ovo je bio prvi put da su pogodili pistu od početka vazdušne kampanje. Aerodrom je u potpunosti van upotrebe, potvrdio je izvor iz avijacije dan pošto je osoblje Ujedinjenih nacija evakuisano iz Sane.

Svedoci su naveli da su čuli tri jake eksplozije i videli veliki plamen kada je pogođen aerodromsko postrojenje oko ponoći po lokalnom vremenu.

Tokom noći je, takođe, izvrsen vazdušni udar na štab pobunjeničke Republikanske garde u bazi Al-Subaha u Sani i tom prilikom ubijeno je 15 vojnika, naveo je vojni zvaničnik.

Iz vojne bolnice u Sani su naveli da su primila 12 tela i 18 ranjenih vojnika nakon racije.

Na meti vazdušnih udara bila je i Hudaida, vazdušna baza pod kontrolom pobunjenika u zapadnom Jemenu, u sklopu napora da se unište njihova sposobnost vazdušne odbrane.

U drugoj raciji na meti je bila baza Prve artiljerijske brigade u Sadu - severnom uporištu pobunjenih Huta.

* Rat u Jemenu: Saudijska Arabija napala (iz vazduha) pobunjene Hute

* Rat u Jemenu

Haos u Jemenu, beže Amerikanci, Britanci, Francuzi...

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.