Arafat nije otrovan

Izvor: Mondo, 02.Sep.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arafat nije otrovan

Francusko tužilaštvo zaključilo je istragu smrti palestinskog lidera Jasera Arafata bez podizanja optužnice, saopštilo je danas Tužilaštvo u Nanteru kod Pariza.

Foto: AP Photo/Nasser Nasser

"Na kraju istrage nije dokazano da je Arafat ubijen trovanjem polonijumom 210", prenela je agencija AFP podsećajući da je Arafat preminuo u 75. godini u novembru 2004. godine u vojnoj bolnici "Persi" u blizini Pariza, gde je primljen zbog bolova u stomaku.

Njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << udovica Suha tvrdila je da je on otrovan, najverovatnije visoko radioaktivnim polonijumom, ali su istražitelji zaključili da nema dokaza da je bilo ko bio umešan u pokušaj da mu oduzme život.

Centar u Lozani u Ssvajcarskoj ispitao je svojevremeno biološke uzorke iz Arafatovih stvari koje su predate posle smrti njegovoj udovici, a u njima je navodno pronađen "abnormalan nivo polonijuma", ali su francuski tužitelji ocenili da su ti uzorci "ekološke prirode" i da to ne znači da je otrovan.

Advokati Arafatove udovice optužili su francuske istražitelje da su prerano prekinuli istragu i zatražili dodatnu ekspertizu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.