Apel Iranu: Oslobodite američke zatvorenike

Izvor: VOA, 21.Jul.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel Iranu: Oslobodite američke zatvorenike

Predsednik Obama je danas zahtevao da Iran pusti na slobodu trojicu Amerikanaca koje drži u pritvoru i pomogne u pronalaženju četvrtog, za kojeg se veruje da je u toj zemlji.

Nećemo popustiti dok ne dovedemo kući naše Amerikance, koji su bespravno pritvoreni u Iranu, rekao je predsednik Obama ratnim veteranima na konvenciji u Pitsburgu i dodao: "Novinar Džejson Rezaian treba da bude pušten na slobodu, pastor Said Abedini treba da bude pušten i Amir Hekmati bivši narednik >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << američkih marinaca bi trebalo da bude pušten."

Iran bi trebalo da nam pomogne da pronađemo Roberta Levinsona, zaključio je američki predsednik.

Neki članovi porodica, prijatelji i saradnici uhapšenih su kritikovali predsednika Obamu zato što nije izdejstvovao puštanje na slobodu ovih Amerikanaca u okviru prošlonedeljnog međunarodnog sporazuma sa Iranom, ali je predsednik Obama priznao da SAD još očekuju teške konfrontacije sa Teheranom.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.