Anonimusi oborili sajt korumpiranog Vatikana

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2012, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi oborili sajt "korumpiranog" Vatikana

Hakerska grupa "Anonimusi" oborila je veb-sajt Vatikana uz poruku da je cilj napada "korumpirana" Katolička crkva, dan posle akcije protiv navodnih vođa ove organizacije.

"Anonimusi su odlučili da zauzmu vaš veb-sajt kao odgovor na doktrine, liturgije, apsurdne i anahronističke koncepte koje vaša visokoprofitna organizacija širi po svetu", saopštili su hakeri.

U tekstu se dodaje da "ovo nije napad na hrišćansku religiju, niti na vernike širom sveta, nego na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korumpiranu rimsku apostolsku crkvu".

"Anonimusi" su bezuspešno pokušali da napadnu Vatikanov veb-sajt prošle godine.

Pet navodnih hakera iz Velike Britanije, Irske i SAD juče su optuženi za izvođenje sajbernapada, nakon što je vođa grupe postao doušnik Federalnog istražnog biroa, preneo je AFP.

Optužnice protiv navodnih članova "Anonimusa" i ostalih hakerskih grupa otpečaćene su i predstavljene u američkom okružnom sudu u Njujorku.

Optužnice pokrivaju neke od najvećih hakerskih incidenata u poslednjih nekoliko godina, uključujući napade na "Soni", privatnu obaveštajnu kompaniju "Stratfor" i bezbednosnu kompaniju "HB Geri".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

'Anonimni' oborili sajt Vatikana

Izvor: Šumadija Press, 08.Mar.2012

Hakerska grupa "Anonimni" oborila je u sredu veb-sajt Vatikana, dan posle akcije protiv navodnih vođa ove organizacije.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.