Anketa: Sada bi više Škota glasalo za nezavisnost

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Sada bi više Škota glasalo za nezavisnost

Podrška nezavisnosti Škotske povećala se od prošlogodišnjeg referenduma, pokazuju rezultati najnovijeg ispitivanja javnog mnjenja, prema kojima građani svih starosnih grupa, izuzev penzionera, sada podržavaju izdvajanje iz sastava Velike Britanije, objavila je juče britanska štampa.

Kako se navodi, 47 odsto bi glasalo za nezavisnost Škotske, što je za dva odsto više u odnosu na glasanje iz septembra prošle godine.

Ipak, većina građana Škotske (53 odsto) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se i dalje protivi nezavisnosti, što je takođe za dva odsto manje u odnosu na rezultate referenduma, pokazuje anketa koju je sproveo "Sandej Post" i koja je obuhvatila 1.000 Škota.

Prema anketi, građani stariji od 60 godina su protiv nezavisnosti, a sve ostale starosne grupe su za.

Penzioneri se najviše protive nezavisnosti, čak 68 odsto, a s druge strane 54 odsto ispitanika, koji imaju između 18 i 24 godine, je za nezavisnost Škotske.

Anketa je sprovedena posle navoda da bi Škotska bila nezavisna da su na referendumu glasali samo građani mlađi od 40 godina, preneo je "Independent".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više njih bi sada glasalo za nezavisnost Škotske

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2015

Podrška nezavisnosti Škotske povećala se od prošlogodišnjeg referenduma, pokazuju rezultati najnovijeg ispitivanja javnog mnjenja, prema kojima građani svih starosnih grupa, izuzev penzionera, sada podržavaju izdvajanje iz sastava Velike Britanije, objavila je juče britanska štampa...Kako se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.