Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: 60 odsto Škotlanđana za nezavisnost od Britanije

Skoro 60 odsto Škotlanđana na novom referendumu glasalo bi za nezavisnost od Velike Britanije, svedoči anketa koju je sproveo list "Sandej post".

New Scotland referendum officially on the table after 62% of Scottish vote remain. Situation has indeed changed https://t.co/N21eNKLwY5

Anketa je sprovedena nekoliko sati nakon zvaničnog objavljivanja rezultata referenduma u Velikoj Britaniji o članstvu u EU. Novi podaci govore da sada 59 odsto građana podržava ideju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezavisnosti od Velike Britanije.

POČETAK KRAJA VELIKE BRITANIJE Škotska napravila prvi korak ka novom referendumu o nezavisnosti

List navodi da slično raspoloženje vlada i među starijom populacijom: 47 odsto penzionera takođe bi glasalo za nezavisnost Škotske.

Referendum o nezavisnosti Škotske održan je 2014. godine. Tada su stanovnici regiona odlučili da ostanu u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva, ali izlaz iz EU može promeniti raspoloženje u društvu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

60 odsto Škotlanđana za nezavisnost od Britanije

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2016, 08:16

Skoro 60 odsto Škotlanđana na novom referendumu glasalo bi za nezavisnost od Velike Britanije, svedoči anketa koju je sproveo list „Sandej post“.. . Anketa je sprovedena nekoliko sati nakon zvaničnog objavljivanja rezultata referenduma u Velikoj Britaniji o članstvu u EU. Novi podaci govore...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.