Izvor: Blic, 21.Avg.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki profesor i saradnik sa Oksforda IZBOLI FRIZERA 70 puta zbog SEKSUALNE FANTAZIJE

Profesor čikaškog Nortvestern univerziteta Vindam Latem i zaposleni na britanskom koledžu Oksford Endrju Voren, ubili su frizera zbog seksualne fantazije, rekao je tužilac na sudu.

Oni su u prepisci na četu isplanirali da ubiju nekoga a zatim da izvrše samoubistvo, preneo je britanski "Gardijan".

Uznemiravajući detalji o ubistvu koje se dogodilo 27. jula otkrili su kako je Trenton Džejms Kornel-Duranleu, dečko profesora mikrobiologije Latema, izboden 70 puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u stanu Latema u Čikagu i sa takvom brutalošću da je bio gotovo obezglavljen. Njegovo grlo bilo je prorezano i plućna arterija iščupana, rečeno je saslušanju u Čikagu u nedelju.

Latem (46), mesecima je razgovarao sa Vorenom (56), višim pomoćnikom trezora na Somervil Koledžu, o "sprovođenju njihovih seksualnih fantazija ubijanja drugih, a potom i sebe samih", izjavio je sudu Natoša Toler, pomoćnik državnog advokata.

Sudija Adam Burdžijus izjavio je da su oba muškarca potencijalno opasni i da postoji opasnost da bi pobegli, i naredio da ostanu u zatvoru do suđenja za optužbe za ubistvo prvog stepena.

- Užasne činjenice govore za sebe - rekao je sudija.

Kako je rečeno na sudu, Latem je platio za Vorenovu kartu do Amerike i pokupio ga na aerodromu u Čikagu, nekoliko dana prije ubistva, rekao je tužilac. 26. jula, dan pre ubistva, Latem je rezervisao stan za Vorena u blizini stanice, rekao je Toler.

Kornel (26), zaspao je u stanu Latena kada je pustio Vorena da uđe, oko 4.30 sati ujutru, pažljivo gazeći da ne probudi žrtvu. Dok je Voren stajao na vratima, Latem je krenuo do Kornela i počeo da zabada nož dug 15 santimetara u grudi i vrat žrtve, rekao je Toler.

Dvojica optuženih ponovo će se naći pred sudom u utorak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.