Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ministar finansija: Preispitati postojeće sporazume

SAD i dalje veruju u slobodnu trgovinu, ali žele da preispitaju postojeće sporazume, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin, nakon što su ministri G20 načinili korak unazad u odnosu na prethodne obaveze o trgovini.

Today I met with U.S. Treasury Secretary @stevenmnuchin1 - we discussed the global economy, tax, infrastructure and trade. #auspol pic.twitter.com/q2U2TcAd7b

- Mi smo jedno od najvećih svetskih tržišta, jedan od najvećih trgovinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partnera na svetu, trgovina je dobra za nas, ali i za druge ljude. Želimo da preispitamo postojeće sporazume - rekao je on na konferenciji za novinare, nakon sastanka ministara G20, prenosi Rojters.

Ministri finansija iz 20 vodećih ekonomija sveta danas su iz završnog dokumenta, nakon što je Vašington odbio da ga potpiše, izostavili obaveze borbe protiv protekcionizma i klimatskih promena.

Kako su mediji ocenili, taj "upadljiv propust" usledio je usled pritiska američkog predsednika Donalda Trampa da vodi politiku "Amerika na prvom mestu", koja podrzumeva kažnjavanje kompanija koje proizvode u inostranstvu time što nameću visoke poreze na svoje proizvode.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.