Američki helikopteri u ruskoj fabrici

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki helikopteri u ruskoj fabrici

Uralska fabrika civilne avijacije (UZGA) i amrička kompanija Bel Helikopter potpisale su sporazum o licenciranom sklapanju helikopotera Bel 407 GXP na teritoriji ruske fabrike.

"Sporazum je postignut na međunarodnom sajmu helikopterske industrije Heli Rusija 2015. u Moskvi", rekao je zamenik komercijalnog direktora UZGA Mihail Peresadin, bez odavanja detalja sporazuma.

U ovom momentu je poznato da će se američki helikopteri sklapati u fabrici na Uralu uz korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << domaćih (ruskih) materijala.

"Detalji će biti poznati kasnije", dodao je Peresadin.

Helikopteri Bel 407GXP imaju polaznu nosivost do 1.100 kilograma, a opremljeni su ekonomičnim motorom M250 Rols Rojs. Imaju napredni sistem za režim lebdenja. U modernizovanom modelu povećan je razmak između obaveznih remonta na 500 sati, što smanjuje troškove održavanja.

Prva tri helikoptera će biti sklopljena u Ekaterinburgu tokom 2015. i poslužiće za dobijanje sertifikata, a zatim će ih, kako se pretpostavlja, kupiti Federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija).

Količina proizvodnje nije ograničena ugovorom, a u slanje helikoptera u Rusiji će najverovatnije biti uloženo 500-600 miliona rubalja (10-12 miliona dolara). Očekuje se da će za helikoptere biti zainteresovano Ministarstvo unutrašnjih poslova, predstavnici privatnog biznisa i škola letenja.

Američka verzija ovog helikoptera već se koristi u Rusiji, a njegova cena je oko pet miliona dolara. Proizvodnjom u Rusiji helikopteri će pojeftiniti 17 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.